SSL Certificaat: de persoonlijke bodyguard voor jouw website

SSLSSL-gebruik, zes jaar geleden wisten weinig mensen wat dat inhield. Betaalpagina’s van webshops werden toen wel al beveiligd. Maar andere pagina’s waarop bezoekers informatie achterlieten hadden deze beveiliging vaak niet. Dat is toch een beetje alsof je bij de kassa in een winkel wel camera’s ophangt maar in de rest van de winkel niet. Webwinkelkeurmerken zoals Thuiswinkel.org zagen dit probleem ook en besloten meer toezicht te houden op SSL-gebruik. Vervolgens besloot Facebook in 2013 ook standaard https:// te gebruiken. Hierdoor is het aantal websites met SSL-beveiliging flink gestegen.

Een SSL certificaat versleutelt het dataverkeer tussen browser en server zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept. Eigenlijk dus een soort van bodyguard die jouw persoonlijke informatie helemaal tot aan de server begeleidt.

Google

Google vindt het belangrijk om de beste en betrouwbaarste resultaten aan te bieden. Hierdoor zorg je met een SSL certificaat automatisch voor betere vindbaarheid. Op dit moment weegt dit nog niet heel erg zwaar. Maar het lijkt erop dat Google in de toekomst met hun nieuwe project ‘HTTPS Everywhere’ hier meer consequenties aan gaat verbinden. Uiteraard wil Google niet dat hackers er met jouw persoonlijke informatie vandoor gaan. Met dataversleuteling wil Google dit tegengaan.

Laadtijd

In de huidige tijd moeten commerciële websites razendsnel laden. Als een bezoeker te lang moet wachten op een te verschijnen pagina, wordt alweer doorgeklikt naar de concurrent. Pagina’s die zijn beveiligd met SSL-certificaten laden inderdaad langzamer dan onbeveiligde pagina’s. Dit komt ook omdat de browser steeds moet controleren of het certificaat geldig is. Gelukkig is hier inmiddels een oplossing voor gevonden.

SSL certificaten zijn er op verschillende niveaus. Het hoogste niveau of het meest uitgebreide certificaat heet EV (Extended Validation). Hier wordt niet alleen de domeinnaamhouder gecontroleerd, maar ook de bedrijfsgegevens en de aanvrager van het certificaat. Gemiddeld duurt het ook een week om zo’n certificaat te verkrijgen. Dit is echter wel de beste service naar je klanten toe. Ook is het goed voor je imago, de klant kan dit certificaat namelijk meteen herkennen aan de groene balk. Ieder bedrijf dat veiligheid belangrijk vindt, zou dus eigenlijk over moeten gaan op dit certificaat.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

 

DelenShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone